×

آدرس : تهران، بلوار میرداماد، خیابان مصدق شمالی(نفت سابق)، بین 10 و 12 نفت شمالی، پلاک 26، طبقه 3،واحد31

تلفن : 02126423216     09120237760    
ساعت کاری:شنبه تا پنجشنبه   17 - 8:30


ایمیل : info@persiadoorco.com sales@persiadoorco.com

×

جستجو کاتالوگ

جستجو کنید

درب اتوماتیک کشویی چیست

درب اتوماتیک کشویی

مسیرهای فرار و نجات می‌توانند در شرایط خطرناک نجات‌دهنده زندگی افراد باشند. در موقعیت‌های خطرناک، حاضران در ساختمان از مسیرهای خروج اضطراریِ مشخص‌شده، در اسرع وقت خارج می‌شوند و به منطقه‌ای امن هدایت می‌شوند. در عین حال، این مسیرها به عوامل آتش‌نشانی و کادر پزشکی اجازه می‌دهند تا بی‌درنگ وارد منطقه خطر شوند و کار خود را آغاز کنند.

با توجه به قوانین فنی موجود، مسیر فرار و نجات فقط زمانی موجب ایمنی افراد می‌شود که از دستورالعمل‌های خاصی که در مورد درب اتوماتیک کشویی نظر گرفته شده پیروی کند.

راهنمای مسیر فرار و نجات

• طرح و ابعاد مسیرهای فرار

• طراحی ساختاری و فنی مسیرهای فرار

• شناسایی مسیرهای فرار

• روشنایی ایمن برای مسیرهای فرار

• ساخت طرح‌های مسیر فرار و نجات

در کنار این موارد، درب‌ها نیز کاربردهای متفاوتی دارند. بنابراین، باید نیاز اولیه را مشخص کرد و سپس درب مناسب را برای کاربری مناسب انتخاب و نصب کرد.

درب اتوماتیک کشویی دربی است که برای خروجی‌های اضطراری و فرار در ساختمان‌ها استفاده می‌شود. همان‌طور که اشاره شد، خروجی اضطراریِ استاندارد اهمیت بسیاری در خروج حاضران در ساختمان و ورود عوامل آتش‌نشانی و تیم‌های فنی دارد و به همان اندازه نیز استفاده از درب مناسب مهم است و باید در انتخاب مدل و کاربری آن دقت کرد.

مهم‌ترین چالش برای مسیرهای فرار و نجات این است که حاضران در ساختمان بتوانند با سرعت و ایمنی کامل از ساختمان خارج شوند. با وجود این، وقتی خطری وجود ندارد، این درب‌ها باید بسته بمانند تا دسترسی غیرمجاز به آنها صورت نگیرد. به ویژه، نکتهٔ مهم برای مدیریت ساختمان این است که امکان خرابکاری، سرقت، و سوء‌استفاده در ساختمان به حداقل برسد. با استفاده از درب اتوماتیک کشویی می‌توان به این مهم دست یافت. درب اتوماتیک کشویی در حالت عادی قفل است و فقط در زمان اضطراری می‌توان از آن برای خروج و ورود استفاده کرد.

خروجی‌های اضطراری بخش اصلیِ مسیرهای فرار و نجات‌اند. طراحی و تعداد خروجی‌های اضطراری بستگی به ساختمان و مقررات ساختمان مربوطه دارد. بنابراین ، روشن است که خروج اضطراری به حاضران در ساختمان امکان می‌دهد در زمان بروز خطر محل حادثه را تَرک کنند. درب اتوماتیک کشویی ] با باز کردن سربع درب‌ها در جهت خروجی، افراد را از منطقهٔ خطر دور نگه می‌دارد و به مناطق امن بیرون از ساختمان هدایت می‌کند.

خروجی‌های اضطراری می‌توانند به انواع قفل‌ها و درب‌های اضطراری مجهز شوند. انتخاب درب خروج اضطراریِ مناسب از جمله به تعداد افرادی بستگی دارد که در شرایط اضطراری از آن خارج می‌شوند. با توجه به بروز ترس و وحشت در حاضران در هنگام بروز خطر، درب خروج اضطراری باید شامل نوار افقی همراه با قفل خودکار وحشت باشد. همچنین می‌توان از قفل‌های تکان‌دهندهٔ مکانیکی، الکترومکانیکی، یا موتوری نیز در آنها استفاده کرد. به طور خاص، حاضران در ساختمان‌های عمومی با مسیرهای فرار و عملکرد خروجی‌های اضطراری آشنا نیستند. اگر آنها به درب اتوماتیک کشویی در جهت خروج فشار وارد کنند، قفل‌های خروج وحشت خودکار اجازه می‌دهد درب کمتر از چند ثانیه بدون نیاز به دستورالعمل باز شود.

اگر افراد حاضر در ساختمان با مسیرهای فرار آشنا باشند و تعدادشان قابل پیش‌بینی باشد، نوار افقی را می‌توان با دسته درب جایگزین کرد.

واحد کنترل درب اتوماتیک کشویی همچون «مغز» سیستم کنترل مسیر فرار و نجات عمل می‌کند. این واحد از عملکرد صحیح سیستم اطمینان حاصل می‌کند و بر مراحل باز و بسته شدن درب اتوماتیک کشویی در مسیرهای فرار و نجات نظارت می‌کند. قفل خودکار وحشت باعث باز شدن سریع درب در موارد اضطراری می‌شود، اما واحد کنترل درب دسترسی را تحت‌نظر دارد. در شرایطی که سیستم زنگ خطر آتش به صدا در آمده باشد یا برق قطع شده باشد، درب‌ها با استفاده از قفل موتور به‌طور خودکار قفل می‌شوند. در مسیر خروجی نیز، درب اتوماتیک کشویی می‌تواند برای خروج اضطراری استفاده شود، چون در صورت به صدا در آمدن زنگ هشدار آتش یا قطع برق قفل خروج به‌طورخودکار باز می‌شود. اگر حاضران در شرایط اضطراری در اثر وحشت به درب فشار وارد کنند، درب از طریق دکمه اضطراری باز می‌شود. درب اتوماتیک کشویی را می‌توان در هر زمانی و با استفاده از کلید از بیرون باز کرد، ضمن اینکه اگر قفل خودکار وحشت در درب استفاده شود، ورود غیرمجاز در جهت مخالف خروج ناممکن می‌‌شود.

درب اتوماتیک کشویی در حالت عادی با استفاده از قفل خودکار وحشت بسته می‌شود و واحد کنترل درب آن را کنترل و ایمنی‌اش را تضمین می‌کند. در زمان‌های تعیین‌شده، مانند عملیات روزانه، واحد کنترل درب می‌تواند درب را آزاد کند. در غير اين‌صورت، درب فقط با استفاده از کليد يا سيستم کنترل دسترسی می‌تواند باز شود. در مواقع خطر، در هر لحظه می‌توان با فشار دادن دکمه اضطراری در بخش کنترل واحد، بر عملکرد درب نظارت کرد. ایمنی در شرایط اضطراری بسیار حیاتی است و با استفاده از درب اتوماتیک کشویی می‌توان این ایمنی را در ساختمان تأمین کرد و از امکانات آن بهره‌مند شد.

ویژگی‌ها و مزایای درب اتوماتیک کشویی

درب اتوماتیک کشویی را می‌توان با وجود حضور افراد در ساختمان قفل کرد.

• حالت‌های سیستم (از جمله حالت روشن و حالت شب) را می‌توان با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان یا سوئیچ زمان‌سنج کنترل کرد.

• در موارد اضطراری، با فشار دادن دکمه اضطراری، می‌توان درب را به‌راحتی باز کرد.

• در صورت استفاده از قفل خودکار وحشت می‌توان درب را با هل دادن به سمت خارج باز کرد.

• نیازی نیست مسئول ساختمان فرد مشخصی را برای این کار تعیین کند.

• با استفاده از چرخ‌‌های دارای پوشش لاستیکی و قابل‌تعویض، به‌آرامی ‌و به‌آسانی باز می‌شوند.

• در درب‌های اتوماتیک کشویی، سیستم کنترل خودآموز همراه با بسیاری گزینه‌های اتصال و تنظیم استفاده شده است.

• با استفاده از درب‌های عایق حرارت می‌توان از هدر‌رَفت انرژی نیز جلوگیری کرد.

• با محدود کردن ورود به ساختمان و خروج از آن، امنیت و آرامش ساکنان فراهم می‌شود.

منبع1

مقالات مرتبط